Clotilde Armand Să mai demontăm o știre falsă și grosolană rostogolită în mass-media cumpărată de PNL și PSD

0
416

A apărut zilele trecute o informație care spune așa: ’’Clotilde lasă Bucureștiul fără apă caldă!’’. Nimic mai fals și am să vă demonstrez de ce. Informația respectivă a fost lansată într-un context interesant și preluată de toată mass-media abonată la banii publici aruncați către presă de Guvern. Exact după ce DNA a anunțat într-un comunicat de presă tot ceea ce am dezvăluit public în ultimii ani despre marele furt din perioada administrațiilor conduse de Andrei Chiliman și de Dan Tudorache din dosarul Romprest (prejudiciul record de 1 miliard de lei, bani furați de la locuitorii Sectorului 1), a apărut în spațiul public minciuna cum că eu aș lăsa Bucureștiul fără apă caldă… cu burtiere în regim breaking news și tot felul de titluri alarmante menite să inducă cetățenii în eroare. Minciuna respectivă a fost lansată de PNL și PSD Sector 1. Simultan. Timing perfect și coordonare perfectă a USL-ului.

De ce este o mare minciună? Iată demostrația:
– Sistemul de termoficare al Capitalei este compus din mai multe CET-uri. Aceste CET-uri sunt administrate de Guvernul României și de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Termoenergetica;
– Guvernul și Primăria Capitalei sunt singurele autorități cu atribuții în domeniul termoficării;
– PRIMĂRIILE DE SECTOR NU AU ATRIBUȚII DE TERMOFICARE.
Mai există însă un CET mic care contribuie la sistemul de termoficare al Capitalei cu maxim 2% (aproape nimic). Acest CET este deținut de Consiliul Local al Sectorului 1 și este un loc al sinecurilor și al risipei de bani: se numește CET Grivița. Energia termică produsă de CET Grivița este vândută către Compania Municipală Termoenergetica, aflată în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Deci orice problemă privind termoficarea este la Compania Municipală Termoenergetica (având un director apropiat de conducerea PNL Sector 1, absolvent de Teologie și al Academiei de Poliție, băgat în Consiliul de Administrație al RADET chiar de Gabriela Firea în 2016, fără studii de specialitate).

Zeci de ani acest CET n-a făcut nimic. A fost un fagure pentru partidele care au condus spre faliment Sectorul 1 și pentru apropiații acestora. Salarii mari, muncă deloc. Eu vreau să dau acest CET către Compania Municipală Termoenergetica, companie care are 400 milioane lei datorie către noi.

Anul acesta conducerea CET Grivița a propus un proiect de buget prin care se mărește numărul de angajați (deși n-au nimic de operat în plus) și salariile conducerii (de ce?!). Evident că n-am fost de acord cu acest buget și nici nu voi fi. Așadar, restul concluziilor le trageți voi. Însă vreau să știți ceva foarte clar: Clotilde NU lasă Bucureștiul fără apă caldă. Și dacă ar vrea să facă asta nu are cum… N-are atribuții în zona termoficării. Restul sunt minciuni. Prin acest CET s-au scurs mulți bani către PNL și PSD. Nu și în mandatul meu!

PS: Directorul de investiții al CET Grivița a fost numit curând prin ’’concurs’’. Și ce să vezi cine a câștigat ”concursul”. Un membru PNL și partener de afaceri într-o firmă cu actualul șef al PNL Sector 1.

PPS: Uitați-vă și voi la cei care transmit astfel de minciuni și sunt în direct la televiziunile știrilor false. Primarul cu diamantele de exemplu…

Lasă un răspuns