Dominic Fritz : Cu Secretarul de stat pentru relații internaționale din Berlin m-am salutat în românește.

1
854
Ana-Maria Trasnea e româncă get-beget. A ajuns în Germania în 2007. A studiat la Berlin, apoi la Frankfurt și de acolo în Spania. S-a întors în Germania, a muncit, s-a implicat în politică și în campanii civice.
Acum e Secretar de stat pentru relații internaționale al Landului Berlin, o funcție obținută în urma alegerilor de anul trecut. Și una din româncele active în politica și administrația de vârf din Germania.
În calitatea asta, m-am întâlnit astăzi cu ea, la Berlin și am vorbit despre programul pe care îl pregătim pentru anul viitor, dar și despre cât de important e să atragem oamenii în viața politică și în cea a orașului, fie că suntem în România sau în Germania.
Poveștile noastre politice – a mea, a Anei-Maria și a multor alți români sau germani ar fi fost imposibile în afara cadrului european, care creează o Europă pentru toți.
Despre povestea Timișoarei, diversitatea ei și potențialul de inovare în Europa le-am vorbit și politicienilor și jurnaliștilor germani, la ” Berlin Conference 2022 – Co-Creating Europe from the Bottom-Up!”. Iar, reacțiile pozitive primite zilele astea în capitala Germaniei mă fac să fiu încrezător că anul viitor povestea Timișoarei va inspira Europa.

1 COMENTARIU

  1. Interesanta si inspirata povestea Anei-Maria Trasnea! Este o dovada a faptului ca talentul si perseverenta romanilor nu cunosc granite. Este minunat sa vedem cum o romanca a reusit sa ajunga in functii importante in administratia germana si sa aduca un suflu nou si o perspectiva interculturala. Ma bucur ca ati discutat si despre importanta implicarii cetatenilor in viata politica si a orasului, indiferent de tara sau nationalitate. Suntem cu totii cetateni europeni si fiecare dintre noi poate contribui la crearea unei Europe mai unite si mai bune pentru toti. Sunt sigur ca povestea Timisoarei va fi o sursa de inspiratie pentru multi si va arata potentialul pe care orasele noastre il au in inovare si dezvoltare. Multumesc pentru implicarea si eforturile dumneavoastra in promovarea valorilor europene si a diversitatii culturale!

Lasă un răspuns