Chiojdu , jud Buzau-imprejurimi pitoresti

0
783

Asezata la poalele muntilor Siriu , pe cursul superior al raului Basca , comuna Chiojdu din jud Buzau este o localitate pitoresca unde poti petrece o vacanta frumoasa , departe de lumea dezlantuita . Daca esti iubitor de drumetii poti pleca in minunate excursii pe munte , condusi de localnici . Aici exista trasee montane marcate pentru toate varstele .

La doar 3 km de comuna Chiojdu exista o minunata cascada , iar la 5km , Valea Basculitei excelente locuri de relaxare si visare in mijlocul naturii , ascultand susurul bland al apei . De aici cei dornici de ascensiuni montane si locuri unice pot urca spre varful Malaia , din masivul Siriu , cu Lacul Vulturilor , un loc de o frumusete unica .

Daca ajungi la Chiojdu , nu ocoli pensiunea ” Tata Lice „, unde vei fi rasfatat cu tot felul de „nebunii culinare ” preparate special de proprietari , doi oameni minunati , pe care sa-i indragesti imediat . Tata Lice stie o multime de locuri frumoase si interesante si te poate conduce chiar el . Mai mult aici vei gusta celebra tuica ” Mortala de Chiojdu ” .

Aici se poate pescui in liniste si poti face plaja , dar si o multime de excursii in imprejurimi . Iti recomand in apropiere Muzeul Chihlimbarului , asezarile rupestre de la Alunis si manastirea Carnu , toate in judetul Buzau . Vei descoperi locuri incantatoare si pline de mister.

Lasă un răspuns